Saturday 11 June 2011

Kura v roru

Ko pride dolg vikend spečem kuro v pečici. Namažem jo z grobo morsko soljo, pomešano s svežim rožmarinom, jo položim v pekač in prelijem z vrelim oljem, tako da kožica zacvrči . Nato jo pridno zalivam in po pol ure obrnem in dodam zelenjavo.
Plus kure v roru je, da jo lahko jem tri dni, na tri različne načine.

Dan 1: - pečena s krompirčkom, jabolki in fino solato za zraven
Dan 2: - hladno kuro narežem na drobno, dodam šalotko in peteršilj, popečem vse skupaj na malo masla, žlička kisle smetane, zadevo nato zavijem v koruzno tortiljo in poleg solata iz bio paradižnika in zelene
Dan 3:- če kure še kaj ostane jo za malico zložim na popečen kruh namazan z dijonom, narezano čisto na tanko in jo obložim s češnjevim paradižnikom in malo solate

Poanta tega posta je, da lahko kupite celo kuro samo zase in jo tudi sami zmažete.

No comments:

Post a Comment